Bakgrund

Med alla mekaniska reglage av metall tyckte jag pappas gamla kamera var ett konstverk av typ Schweizerkniv. Jag skaffade egen kamera som tonåring och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag valde foto som tillvalsämne under min tid på Konstskolan i Stockholm och fotade när tillfälle gavs. Det ligger en tjusning i att komponera och föreviga ett motiv/händelse. Bilder(foto, målning, tryck osv.) har olika syften – kanske som en inredningsdetalj, ett minne, eller för att berätta något.

Jag jobbade många år som konsult och blev en dag varslad. Jag kunde stannat kvar, men tog det attraktiva uppsägningserbjudandet, och under det kommande ”friåret” såg jag äntligen möjligheten att gå från hobby till fotoverksamhet. Idag några år senare har jag ett ”vanligt” jobb där foto ingår i mina arbetsuppgifter. Jag tar fortfarande emot privata fotoförfrågningar.

Fotografera

För mig är det roligast att fotografera människor i studiomiljö, kanske för att jag själv testade att modella som ung man(efter att jag vid två tillfällen blev uppraggad av modellscouter på stan). Lika kul, men svårare, är ”street shots” av folk på stan i vardagsmiljö. Jag slänger ibland kameran på axeln och tar en tur till city. Jag får fotoförfrågningar via kollegor och bekanta men skapar också fotosamarbeten via olika online-intressegrupper och även genom ”på stan scoutning”.

Foto är inte bara ett jobb/hobby eller förevigande av en bild utan även interaktion med andra människor – ett socialt utbyte – som är lika stimulerande.

Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång